Modulaire woning

De ultieme modulaire woning

Deze MUBE in het kort
De benaming MUBE zegt al waar wij voor staan: Modular, Unique, Biophilic & Biobased en Environment. Een MUBE is een modulaire woning, ook wel een prefab woning genoemd, die het best omschreven kan worden als een samengestelde en geprefabriceerde woning. Deze wordt in de fabriek als modules gebouwd. Met andere woorden, alle delen van de woning, waaronder de vloer, de muren en het dak worden voorgefabriceerd in de fabriek. Na voltooiing worden de modules op de bouwplaats afgeleverd en met elkaar verbonden aan de hand van nutsvoorzieningen. Zo ontstaat een volwaardige woning, die met een afmeting van 60 m2 in eigen tuin geplaatst kan worden. Daarnaast kunnen de modulaire woningen van MUBE voor andere doeleinden gebruikt worden. Onze woningen zijn namelijk zeer geschikt om als vakantiewoning voor gasten of zorgwoning te gebruiken, wat ideaal is als je mantelzorger bent.
Waarom een modulaire woning van MUBE?

De modulaire woningen van MUBE zijn enorm milieuvriendelijk vanwege hun duurzame en circulaire eigenschappen. Daarnaast dragen ze ook bij aan het welzijn van de mens. Het biofilische ontwerp, bestaande uit grote raampartijen en het gebruik van milieuvriendelijke materialen, biedt namelijk een omgeving die de verbinding met de natuur aanmoedigt en hierdoor voor maximaal comfort en ontspanning zorgt. Middels het biofilisch ontwerp willen wij de band die wij als mens hebben met de natuur, maar die we kwijtgeraakt zijn door verstedelijking en de aanwezigheid van technologie, herstellen. 

Modulaire woningen hebben ook een kortere bouwtijd dan traditionele woningen dankzij de gefabriceerde componenten. Bovendien zijn onze modulaire MUBE’s gemakkelijk aanpasbaar, waardoor MUBE’s volgens individuele voorkeuren ingericht kunnen worden. Ten slotte kunnen kwaliteitscontrole procedures nauwlettend gevolgd worden tijdens de bouw van onze modulaire MUBE woningen, doordat ze in de fabriek gebouwd worden.

Download de brochure!
mube-60L-brochure-preview
Brochure download 60L

Deze MUBE is standaard uitgerust met:

 • Dampopen houtskeletbouw wanden van gecertificeerd hout, onder STIP, PEFC of FSC-claim, compleet geïsoleerd met biobased houtwol
 • Wand- en vloerafwerking bestaande uit eco vriendelijk plaatmateriaal met minimale toevoeging van formaldehyde lijmstof
 • Houten Oregon Pine kozijnen, beglazing HR ++ en SKG** veiligheidssloten
 • Uniek takkenraam
 • Gevelafwerking bestaande uit thermisch verduurzaamd grenen
 • Volledig geconnecteerde Smart-home uitvoering
 • Benodigde aansluitingspunten in keukenruimte
 • Elektrische verwarmingen
 • Volledig ingerichte badkamer
 • Koud- en warmwatervoorziening met afvoer voor badkamer en toilet
 • Vlonder
 • Nestgelegenheid
Wij helpen jou graag aan een modulaire prefab woning

Is de MUBE het antwoord op jouw woonwens, is het jouw ideale vakantiewoning of de ultieme mantelzorgwoning? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch, via e-mail of het online contactformulier. Wij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en prijzen van de prefab MUBE.

Kortom, MUBE biedt hoogwaardige, modulaire en biofilische woningen die ideaal zijn voor vele doeleinden, zoals een uitbreiding van jouw woning, een vakantiewoning in eigen tuin of een zorgwoning. Deze modulaire woningen bieden vele voordelen zoals energiezuinigheid en een gezonde leefomgeving. Ben je geïnteresseerd in het kopen van een modulaire MUBE woning? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Vragen over de aanschaf van een MUBE duurzame woning?

De doorlooptijd van de standaard MUBE (zonder eventuele opties) in de fabriek bedraagt 8 tot 14 weken. Afhankelijk van de gekozen opties en afwerkingen kan deze tijd oplopen. Daarnaast dien je (mogelijk) rekening te houden met de tijd die nodig is voor de zaken die op de plaatsingslocatie nodig zijn (fundering, aansluitingen) en, indien van toepassing, de doorlooptijd voor een omgevingsvergunning.

We zijn flexibel en denken graag met je mee over aangepaste planningen. 

De MUBE wordt verankerd op een stabiele en voldoende draagkrachtige ondergrond. Dat kunnen betonplaten (stelconplaten) zijn of schroefpalen. Graag stellen wij in overleg vast welke funderingsvoorzieningen benodigd zijn en uiteraard zijn we graag bereid om hierin te adviseren.

Desgewenst kunnen wij dit natuurlijk verzorgen.

Of de MUBE vergunningsplichtig is, is afhankelijk van de lokaal geldende eisen en van het gekozen model. Als een vergunning vereist is (dat is niet altijd het geval), dan dien je rekening te houden met kosten en doorlooptijd voor een (omgevings) vergunning. En met de kosten voor indiening en leges.

 

Voor jouw MUBE is uiteraard een elektra en internet aansluiting nodig en, afhankelijk van het gekozen model, zijn aansluitingen nodig voor water en riool. En dient een keuze gemaakt te worden in de wijze van afvoer van hemelwater. Vaak kunnen elektra, water en riool op een bestaande aansluiting. Als een zwaardere aansluiting of zelfstandig gebruik nodig zijn, dan kan een groepenuitbreiding en aanpassing van riool- of waterleiding noodzakelijk zijn. Samen met onze installateur kunnen wij je hierin adviseren en desgewenst kunnen we dit natuurlijk verzorgen.

De module, of modules, afhankelijk van het gekozen model, worden per module gehesen en gemonteerd op de aanwezige fundering en hierna aangesloten. Dit is afhankelijk van het type MUBE dat je gekozen hebt. Aansluitend worden de laatste afwerkingen op locatie gerealiseerd.

De plaatsing op locatie geschiedt met een kraan. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de plaatsingslocatie. Graag stellen wij in overleg met jou de mogelijkheden en kosten hiervoor vast.

Wij gaan hier graag over met je in gesprek en maken dan een persoonlijk stappenplan.

De constructie van de MUBE is ontworpen voor een levensduur van vijftig jaar. Ook de rest van de MUBE zal dat halen bij goede plaatsing, gebruik en onderhoud. Voor onderhoud geldt uiteraard dat er ook binnen vijftig jaar al delen vervangen zullen worden. Dat alles is niet anders dan bij een conventioneel/traditioneel gebouw.

Bekijk ook deze MUBE’s