Modulaire Woonoplossing: Groen & Veelzijdig

Is een MUBE modulaire woning iets voor jou?

Heb je behoefte aan extra ruimte? Om te wonen, te werken of om je hobby uit te oefenen? Wat je reden ook is, je overweegt een modulaire woning, maar je twijfelt of het iets voor je is. Laten we beginnen bij het begin: welke voordelen hebben modulaire woningen ten opzichte van traditionele woningen?

Flexibel

We begrijpen dat een mantelzorgwoning aan andere voorwaarden moet voldoen dan een thuiswerkplek of hobbyruimte. Een MUBE kun je zelf samenstellen door verschillende modules te combineren. Daarbij kan zowel het exterieur als interieur grotendeels naar eigen smaak afgewerkt worden.

Duurzaam

Modulaire woningen zijn duurzamer dan traditionele woningen, omdat ze minder energie verbruiken en minder bouwmaterialen nodig hebben. Bovendien gebruiken wij natuurlijke en recyclebare materialen, wat niet alleen bijdraagt aan het klimaat, maar ook aan het welzijn van mens en dier.

Betaalbaar

De woningcrisis is nog steeds in volle gang. Het wordt steeds lastiger om een betaalbare koopwoning te vinden. MUBE modulaire woningen kosten minder dan traditionele woningbouw en zijn dus een betaalbaar alternatief.

Stressverminderend

Uit onderzoek blijkt dat je gelukkiger wordt van een biofilisch design. In zo’n ontwerp zijn natuurlijke elementen aanwezig zoals planten en bomen, frisse lucht en voldoende daglicht. Onze MUBE’s verminderen stress, maken je productiever en dragen bij aan je gezondheid.

Snel klaar

Heb je dringend behoefte aan extra woon-, leef- of werkruimte? Dankzij de efficiënte constructiemethode kan een modulaire woning erg snel worden gebouwd. Het is dus ideaal als je een strakke deadline hebt.

Onze modulaire woningen variëren van 15m2 tot ruim 60m2. Daarnaast zijn er door de unieke schakelbare vorm meerdere groottes en opstellingen mogelijk, waardoor ze geschikt zijn voor diverse doeleinden.

Download de brochure!
mube-60L-brochure-preview
Algemene Brochure
Mube: Groen en Veelzijdig

MUBE: Jouw veelzijdige woonoplossing

Of je nu op zoek bent naar een mantelzorgwoning, thuiskantoor, tiny house of vakantiewoning: De betaalbare houten prefab woningen van MUBE bieden vaak een passende oplossing.

Mantelzorgwoning: een zorgzame oplossing dichtbij huis

Heb je een familielid of naaste die extra zorg en ondersteuning nodig heeft? Een mantelzorgwoning van MUBE biedt de perfecte oplossing. Het zorgt ervoor dat je dierbare dichtbij is en de benodigde zorg kan ontvangen, terwijl iedereen toch zijn eigen privacy behoudt.

Mantelzorgwoningen zijn de perfecte symbiose van zelfstandig wonen en zorgverlening. Ze bieden een ideale balans tussen persoonlijk contact en privacy. Daarbij stralen MUBE-woningen een warme, huiselijke sfeer uit, waarbij verbinding met de natuur centraal staat.

Werkruimte: jouw eigen thuiswerkplek of praktijkruimte

Werk je van thuis uit? Of je nu in dienst bent van een bedrijf of ZZP’er bent, een plek die specifiek bedoeld is om te werken verhoogt niet enkel je productiviteit, je bent ook een stuk professioneler aan de slag. Je kunt klanten namelijk beter ontvangen dan in je woonkamer.

Leefruimte: jouw persoonlijke ruimte om te ontspannen

Heb je behoefte aan een ruimte waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, zoals een hobbykamer, een spellenruimte of gewoon een plaats waar heel even niets moet? Een modulaire woning is ideaal om jouw mancave of she-shed waar te maken!

Heb je een vergunning nodig?

Ontdek hoogwaardige, milieubewuste huizen die energie-efficiëntie en welzijn combineren. Geïnteresseerd in een duurzame MUBE Microwoning? Neem vandaag nog contact met ons op voor advies en een offerte op maat.

Waarom kiezen voor MUBE?

Stijlvol

Associeer jij prefab woningen met ongezellige huizen van lage kwaliteit? Niet de prefab woningen van MUBE! Een belangrijk kenmerk van onze houten woningen zijn de grote raampartijen, die veel daglicht binnenlaten. Zo stimuleren we het gevoel van verbondenheid met de natuur.

Volledige oplevering

MUBE houten woningen worden compleet geleverd, inclusief afwerking met eco-vriendelijk materiaal, ingebouwde elektrische stroom- en verwarmingspunten, en diverse extra opties zoals zonnepanelen en een volledig ingerichte keuken.

Like minded partners

MUBE werkt samen met partners die, net als wij, geloven dat groen gelukkig maakt. In onze manier van werken stellen we eerlijk handelen voorop, zowel voor mens als natuur.

Stap in jouw duurzame toekomst met MUBE

Ontdek hoogwaardige, milieubewuste huizen die energie-efficiëntie en welzijn combineren. Geïnteresseerd in een duurzame MUBE Microwoning? Neem vandaag nog contact met ons op voor advies en een offerte op maat.

Hoe gaan we te werk

Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek.

Samen met een van onze adviseurs bespreken we de mogelijkheden.

Stap 2: Inspiratieterrein bezoeken of brochures bekijken.

Wij hebben altijd inspiratiewoningen staan zodat u deze zelf kunt ervaren. Daarnaast hebben we verschillende brochures.

Stap 3: Haalbaarheidscheck

Nadat uw wensen in kaart zijn gebracht, zal onze projectmanager onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.
Wij helpen jou graag aan een modulaire woonoplossing

Of het nu gaat om een uitbreiding van je huidige woning, een mantelzorgwoning, gastenverblijf in eigen tuin, of een thuiskantoor, MUBE houten woningen bieden je flexibiliteit en passen zich aan jouw behoeften aan. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden en prijzen van de prefab MUBE. Ook vrij vragen over eventuele vergunningen staan wij voor je klaar.

Spaces built by
mother nature

Deze MUBE is standaard uitgerust met:

 • Dampopen houtskeletbouw wanden van gecertificeerd hout, onder STIP, PEFC of FSC-claim, compleet geïsoleerd met biobased houtwol
 • Wand- en vloerafwerking bestaande uit eco vriendelijk plaatmateriaal met minimale toevoeging van formaldehyde lijmstof
 • Houten Oregon Pine kozijnen, beglazing HR ++ en SKG** veiligheidssloten
 • Uniek takkenraam
 • Gevelafwerking bestaande uit thermisch verduurzaamd grenen
 • Volledig geconnecteerde Smart-home uitvoering
 • Benodigde aansluitingspunten in keukenruimte
 • Elektrische verwarmingen
 • Volledig ingerichte badkamer
 • Koud- en warmwatervoorziening met afvoer voor badkamer en toilet
 • Vlonder
 • Nestgelegenheid
Vragen over de aanschaf van een MUBE modulaire woning?

De doorlooptijd van de standaard MUBE (zonder eventuele opties) in de fabriek bedraagt 8 tot 14 weken. Afhankelijk van de gekozen opties en afwerkingen kan deze tijd oplopen. Daarnaast dien je (mogelijk) rekening te houden met de tijd die nodig is voor de zaken die op de plaatsingslocatie nodig zijn (fundering, aansluitingen) en, indien van toepassing, de doorlooptijd voor een omgevingsvergunning.

We zijn flexibel en denken graag met je mee over aangepaste planningen. 

De MUBE wordt verankerd op een stabiele en voldoende draagkrachtige ondergrond. Dat kunnen betonplaten (stelconplaten) zijn of schroefpalen. Graag stellen wij in overleg vast welke funderingsvoorzieningen benodigd zijn en uiteraard zijn we graag bereid om hierin te adviseren.

Desgewenst kunnen wij dit natuurlijk verzorgen.

Of de MUBE vergunningsplichtig is, is afhankelijk van de lokaal geldende eisen en van het gekozen model. Als een vergunning vereist is (dat is niet altijd het geval), dan dien je rekening te houden met kosten en doorlooptijd voor een (omgevings) vergunning. En met de kosten voor indiening en leges.

Voor jouw MUBE is uiteraard een elektra aansluiting nodig en, afhankelijk van het gekozen model, zijn aansluitingen nodig voor water en riool. En dient een keuze gemaakt te worden in de wijze van afvoer van hemelwater. Vaak kunnen elektra, water en riool op een bestaande aansluiting. Als een zwaardere aansluiting of zelfstandig gebruik nodig zijn, dan kan een groepenuitbreiding, aanpassing van riool of waterleiding of losse aansluiting noodzakelijk zijn. Samen met onze installateur kunnen wij je hierin adviseren en desgewenst kunnen we dit natuurlijk verzorgen.

De module, of modules, afhankelijk van het gekozen model, worden per module gehesen en gemonteerd op de aanwezige fundering en hierna aangesloten. Dit is afhankelijk van het type MUBE dat je gekozen hebt. Aansluitend worden de laatste afwerkingen op locatie gerealiseerd.

De plaatsing op locatie geschiedt met een kraan. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de plaatsingslocatie. Graag stellen wij in overleg met jou de mogelijkheden en kosten hiervoor vast.

Wij gaan hier graag over met je in gesprek en maken dan een persoonlijk stappenplan.

De constructie van de MUBE is ontworpen voor een levensduur van vijftig jaar. Ook de rest van de MUBE zal dat halen bij goede plaatsing, gebruik en onderhoud. Voor onderhoud geldt uiteraard dat er ook binnen vijftig jaar al delen vervangen zullen worden. Dat alles is niet anders dan bij een conventioneel/traditioneel gebouw.

Waarom nu?

Tijd voor slimmer, schoner en natuurvriendelijker – biobased – bouwen.
De vraag naar woon- en werkruimte in Nederland is overspannen. Nederland heeft behoefte aan inbreiding en de vervuilende, traditionele bouw wordt aan banden gelegd.

De huidige manier van bouwen is vervuilend en inefficiënt. Het bouwen zelf en de productie van bouwmaterialen is vervuilend, kost energie en put onze aarde uit.

Tijd voor gezondheid
De maatschappij vraagt veel van ons. Vaak meer dan we denken. Door verbonden te blijven met elkaar en met de natuur creëren we een wereld waarin we bewust, gezond en gelukkig zijn.

“Gezondheid” heeft in deze context een diverse betekenis, waaronder gezonde mensen, gezonde samenlevingen en een gezond milieu. Onze biofilisch ontworpen MUBE’s met het gebruik van biobased materiaal kunnen ons helpen gezonder te worden in al deze facetten.

Bekijk ook deze MUBE’s